אוזון OZONE הינו מולקולה של 3 חמצנים , נחשב מחצן חזק , ומצב גז בטמפרטורת החדר 25 מעלות צלזיות לחץ 1 אטמוספירה, האוזון 03 מולקולה לא יציבה , מתפרקת בקלות – ותוקפת (מגיבה כימית) עם חומרים אורגנים בצורה כזאת שפוגעת במנה הכימי שלהם , כתואה מפגיע זאת היא מוציא מזהמים כגון בקטריות , וירוסים פיטריות מכלל פעילות . כך הצליחה הטיפול באוזון במים להיות פולפלארי בקרב רבים העוסקים בחיטוי.
חשבו לזכור שהאוזון גז תוקפני ועשוי לגרום לסרטן ריאות אם נושמים אותו – בתהליך תעשייתי \ חיטוי ועוד .
בכל שימוש וטיפול באוזון יש לעשות אותו לפי התקן והנחיות יצרן וליווי במכשרי ניטור ובקרה להליך
שימוש באוזון רבים :
שימוש מרכזי בעולם , בניקוי קווי גידול מי שתיה , ולאחרונה שימוש בהידרו בחקלאות- טיפול זה שדורש בקרה וניטור מים , מוזרם האוזון במי הגידול או שטיפת הקו , במים שהעושרו באוזון , לאורך הקו או במספר מקומות ומחטא את המערכת . יש המגדלים את הגידול יחד עם אוזון – דבר שלא ברור הביטיחות הבריאותית בתהלך .
בתהליך העשרה של האוזון, מעשרים את המים באוזון במשך 5 דקות עד לרוויה מקסימלית שגז האוזון מעורבב עם המים .
ניקוי מי שתיה .
הערכה שמעל 3000 ערים בעולם עושים שימוש בהליך ניוי מי שתיה הכולל הזרמת אוזון למי השתיה .
תהליך שהתחיל מ 1901 בגרמניה וצרפת והיום מקובל בכל העולם , יש מספר מחקרים המראים של שתיה של מים שטופלו באוזון ומכילים שאריות אוזון מורדים את הסיכוי של סרטן שלפוחית השתן אם זאת הם בגדר מחקרים ראשונים בלבד .
סכנות בשימוש באזון בכז ובמי שתיה :
נשימה של האוזון מזוכנת לאדם גורמת נזקים בדרכי הנשימה אפילו בחשיפה קצרה לאוזון – ואף סרטן ריאות בצב גזי. לפי פירסומים ה FDA רואה את מי שתיה , שעברו טיפול באוזון לפי התקן – כמים ביטוחים לשתי, אם זאת הערכה בקרב חוקרים שלא נעשו מספיק מחקרים בנושא