תכנון אלקטרואופטיקה

תכנון אלקטרואופטיקה

אלקטרו-אופטי (EO) מתייחס לאינטראקציה בין שדות אלקטרומגנטיים ומערכות או התקנים אופטיים. זה כרוך בשימוש באותות חשמליים כדי לשלוט או לתפעל את התנהגות האור, כגון הכיוון, הקיטוב שלו או עוצמתו.

דוגמה למכשיר אלקטרו-אופטי הוא מאפנן אלקטרו-אופטי. זהו מכשיר שמשתמש בשדה חשמלי כדי לווסת את תכונות האור העובר דרכו. זה יכול לשמש כדי לשלוט בעוצמת או בשלב של קרן אור, המשמשת ביישומים שונים כמו טלקומוניקציה, ספקטרוסקופיה וחישה.

דוגמה נוספת למכשיר אלקטרו-אופטי הוא המתג האלקטרו-אופטי. זהו מכשיר שמשתמש בשדות חשמליים כדי לשנות את כיוון קרן האור. זה יכול לשמש לניתוב אור ברשתות אופטיות, וגם להשתמש ביישומים מתקדמים כגון LIDAR, התערבות וחישה.

טכנולוגיה אלקטרו-אופטית נמצאת בשימוש נרחב ביישומים רבים כגון טלקומוניקציה, חישה, טכנולוגיית לייזר וציוד רפואי. התחום מתפתח כל הזמן עם מחקר ופיתוח חדשים בתחומים כמו אופטיקה קוונטית ופוטוניקה.

לסיכום, אלקטרו-אופטי (EO) מתייחס לאינטראקציה בין שדות אלקטרו-מגנטיים שימוש וידע זה חשוב לתכנון אלקטרואופטיקה למערכות או התקנים אופטיים, זה כרוך בשימוש באותות חשמליים כדי לשלוט או לתפעל את התנהגות האור, דוגמאות להתקנים אלקטרו-אופטיים הם: מאפנן אלקטרו-אופטי , שמשתמש בשדה חשמלי כדי לווסת את תכונות האור העובר דרכו ומתג אלקטרו-אופטי, המשתמש בשדות חשמליים כדי לשנות את כיוון קרן האור. טכנולוגיה זו נמצאת בשימוש נרחב ביישומים רבים כגון טלקומוניקציה, חישה, טכנולוגיית לייזר וציוד רפואי.

חיישן אלקטרואופטי

לטכנולוגיה אלקטרו-אופטית (EO) יש מגוון רחב של שימושים ויישומים בתחומים שונים, כמה דוגמאות כוללות:

טלקומוניקציה: מאפננים EO משמשים לאוסת עוצמת או פאזה של אלומת אור במערכות תקשורת סיבים אופטיים, המשמשות להעברת מידע למרחקים ארוכים.

חישה: חיישני EO משמשים למדידת פרמטרים פיזיים כגון טמפרטורה, לחץ ומתח. ניתן להשתמש בהם גם במערכות LIDAR המשתמשות באור כדי למדוד מרחקים וליצור תמונות תלת מימד של אובייקטים.

טכנולוגיית לייזר: מאפננים EO משמשים לשליטה בפלט של מערכות לייזר, המשמשות ביישומים כגון חיתוך, ריתוך וסימון.

ציוד רפואי: מכשירי EO משמשים בציוד רפואי כגון אנדוסקופים וצנתרים כדי לספק יכולות הדמיה וטיפול.

ספקטרוסקופיה: מאפננים EO משמשים לאוסת האור במכשירי ספקטרוסקופיה, המשמשים לניתוח הרכב החומרים.

צבא והגנה: טכנולוגיית EO משמשת ביישומים צבאיים וביטחוניים כגון מעקב אחר מטרות והנחיית טילים.

חישה מרחוק ומחקר אטמוספרי: טכנולוגיית EO משמשת בחישה מרחוק ומחקר אטמוספרי למדידה ולניטור האטמוספירה של כדור הארץ, האוקיינוסים והיבשה.

רכב: טכנולוגיית EO משמשת במערכות סיוע לנהג ובמערכות מתקדמות לסיוע לנהג (ADAS) כגון התרעה על סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית ובלימה אוטומטית.

אלו הן רק כמה דוגמאות מהדרכים הרבות בהן נעשה שימוש בטכנולוגיית EO. התחום מתפתח כל הזמן ויישומים חדשים מפותחים ככל שהטכנולוגיה מתקדמת.

תכנון אלקטרואופטיקה (EO) הם חיישנים שמשתמשים באינטראקציה בין שדות אלקטרומגנטיים  תכנון אלקטרואופטיקה לבין מערכות או מכשירים אופטיים כדי לבצע מדידה או שליטה על האור. יש מספר סוגים שונים של חיישנים אלקטרואופטים, כדוגמת:

  1. מודולטורים אלקטרואופטיים: הם מכשירים שמשתמשים בשדה חשמלי כדי לשנות את המאפיינים של האור שעובר דרכם. זה ניתן לשימוש כדי לשלוט על עצמת הפס או על הפאזה של האור.
  2. חיישני מחזור: הם מכשירים שמשתמשים באפקט האל כדי למדוד את הכיוון של האור.
  3. חיישני מחירוזן: הם מכשירים שמשתמשים באפקט המחירוזן כדי למדוד את הכיוון והעצמת של האור.
  4. חיישני מתאם: הם מכשירים שמשתמשים באפ

מה הם אורכי גל במטר ונונו מטר

אורכי גל במטר (wavelengths in meter) הם מדידה של אורך הגל האופטי ביחס לאורך המטר. האורך האפשרי של הגל האופטי הוא בין סוללת האנרגיה הנמוכה ביותר לסוללת האנרגיה הגבוהה ביותר של האופטון המדובר. האורכים האפשריים של הגל האופטי הם מאז מטר עד למטרים מאחד עד למאה מטר.

אורכי גל בנונו-מטר (wavelengths in nanometer) הם מדידה של אורך הגל האופטי ביחס לאורך הנונו-מטר. נונו-מטר הוא מטר מעוצב מחדש שמתאים לאזכרה של האורכים הקטנים של הגל האופטי. האורכים האפשריים של הגל האו

 

 

כתיבת תגובה