פיתוח רובוט – רובוטרוניקס פיתוח רובוטיקה

רובוטרוניקס מפתחת רובוט מבוסס בינה מלאכותית

תוכנית הרובוטיקה של Robotronix.co.il: כיצד אנו מקדמים את הפיתוח של רובוטים ובינה מלאכותית

המסע אל עתיד הרובוטיקה מתחיל בעכשיו, והקבוצה שלנו ב-Robotronix.co.il מתנהלת בחזית הפיתוח של רובוטים. מדובר במסע שמתחיל בתכנון מדויק, ממשיך דרך פיתוח רובוטיקה מתקדם, ומסתיים בבניית מוצרים שמשפיעים על העולם בו אנו חיים.

מרכז המחקר שלנו ב-Robotronix.co.il עוסק בפיתוח רובוטים באמצעות שימוש בטכנולוגיות הרובוטיקה המתקדמות ביותר, שמתמקדות בפיתוח של זרועות רובוטיות מתקדמות ובבינה מלאכותית. זרועות אלו, שהן הכלי המרכזי ברובוטים שלנו, מסוגלות לבצע משימות מורכבות ודיוקניות בעזרת דיוק ויעילות שעולים על כל יכולת אנושית.

אך הפיתוח של זרוע רובוטית אינו מתחיל ונגמר עם המכניקה. כמו שהרובוט הוא יותר מסך החלקים המכניים שלו, גם הזרוע הרובוטית היא יותר מהחלקים המתכתיים שמרכיבים אותה. היכולת של הזרוע לתפקד, ללמוד, להתאים, ולהתמקד מגיעה מהתוכנה שמניעה אותה – וזו בדיוק האזור בו הבינה המלאכותית משחקת תפקיד חשוב.

הבינה המלאכותית היא המנוע שלנו לפיתוח רובוטיקה. היא מאפשרת לנו לבנות רובוטים שמסוגלים ללמוד מהסביבה שלהם, להתאים את ההתנהגות שלהם למשימות חדשות, ולבצע פעולות באופן אוטונומי. באמצעות טכנולוגיות למידת מכונה מתקדמות, רובוטים שלנו מסוגלים ללמוד מהפעלה חוזרת ונשנית, לשפר את הביצועים שלהם, ולהתאים את הדרך בה הם מסיימים משימות.

כחלק ממאמצנו לפיתוח רובוטיקה, אנחנו ב-Robotronix.co.il מתמקדים

גם בשיתוף פעולה עם חוקרים, מפתחים, ואנשי עסקים בתחום הרובוטיקה ברחבי העולם. אנחנו מאמינים ששיתוף הידע והחידושים שלנו יוכל לקדם את התחום שלמרות התקדמותו המהירה, עדיין נמצא בשלביו הראשונים.

כמו כן, אנחנו עוסקים בפיתוח רובוטיקה שכלולה באמצעים אחראיים, עם דאגה לאתיקה ולחששות בריאות ובטיחות. המטרה שלנו היא להביא ליצירת רובוטים שיכולים להיות שותפים מועילים ובטוחים לאנושות, ולא מסוכנים.

ברובוטרוניקס, אנחנו מעמידים את האנושות במרכז העניין. אנחנו מפתחים רובוטים שיכולים לשרת את האנושות, לשפר את חייהם, ולהוביל אותנו לעתיד חדש ומרהיב.

 

זרוע רובוטית היא מכניזם המשמש להעברת תנועה ופעולה תחת כוחות מכניים או אלקטרומכניים. היא מכילה מספר חלקים הפועלים במינוח יחסי ביניהם ובצורה מסודרת כדי להבטיח את תנועתה ופעולתה במדויק ובצורה יעילה. נביא לפי כל קטגוריה את החלקים העיקריים בזרוע רובוטית:

1. מכניקה:
– בסיס: החלק התחתון של הזרוע הרובוטית, שמתחבר ונתמך על ידי הבסיס הקרקעי או פלטפורמה.
– זרוע: חלק הזרוע שקורץ ומתקדם במהלך התנועה, ובו ממוקמים הגפים השונים.
– גפים: חלקי הזרוע הרובוטית שמחברים את חלקיה ומאפשרים לה לבצע תנועות ופעולות תלת מימדיות במרחב.
– מפרקים: יחידות תחתונות שבהן יש לזרוע יכולת גימור וחזרה לתנועת יציאה.

2. אלקטרוניקה:
– מנועים: המנועים מאפשרים את התנועה של הזרוע והגפים על ידי המרת כוח חשמלי לתנועת מכנית.
– מעברי זרם: מאפשרים לשלוט על זרוע הרובוטית באמצעות מתן או סירוב זרימת חשמל.
– תקשורת: חיישנים וסנסורים משדרים נתונים ומקבלים תגובות מהזרוע כדי לסנן את הפעולות ולהפעיל אותה בהתאם.
– בקרת תנועה: יחידה אלקטרונית כוללת פרוצדורות בקרה המופעלות על ידי תנאים מסוימים (לדוגמה, תנועה, עצירה וחזרה למקור).

3. חיישנים:
– חיישני מיקום: מגדירים את מיקום הזרוע במרחב ומספקים מידע על מיקום הזרוע ביחס למרכז המערכת.
– חיישני תנועה: מזהים את התנועות של הזרוע והגפים ומעבירים את המידע למערכת הבקרה

.
– חיישני מגע: מזהים את התנגשויות הזרוע והגפים עם אובייקטים סביבם וסובלי נזק.
– חיישני טמפרטורה: מעבירים מידע על טמפרטורה סביבתית ומאפשרים לזרוע להתאים את פעולותיה למצבי הטמפרטורה.

פיתוח הרובוט כולל את תהליכי המחשבה, התכנון, הייצור והמבוצעים בכדי ליצור את הזרוע הרובוטית כפי שהותכנה. התהליך כולל מתואמים בין המקצועות השונים (מכניקה, אלקטרוניקה, תכנון תכנה, חיישנים ועוד) ומשדר רבים מאוד מחקר, עיצוב ופיתוח. פיתוח רובוט הוא תהליך מרתק ומאתגר שמתערער על ידי מורכבות טכנית והשפעה עיצובית, ובעיקר – רק החלק הקטן מהפיתוח מוצג כאן.

 

בפיתוח רובוטים, שימוש בחיישן גירוסקופ וריאה ממוחשבת הם שני יישומים חשובים המאפשרים לרובוט לבצע פעולות ותנועות בצורה חכמה ומתקדמת.

1. חיישן גירוסקופ:
החיישן גירוסקופ מופעל על ידי חיישת התאוצה הקטנה של הזרוע והתגובה לשינוי כיוון התנועה. תכנותו של החיישן גירוסקופ מאפשר לרובוט לזהות את זווית הטייה והכיוון שלו במרחב, ובכך להתמצא ולתפקד באופן אוטונומי. כאשר הזרוע מופעלת למעלה או למטה, החיישן גירוסקופ יזהה זאת וידווח על תנועה בכיוון המתאים למערכת בקרה, מה שמאפשר לזרוע לפעול בדיוק ובמדויק.

2. ריאה ממוחשבת:
הריאה הממוחשבת היא ענף מתקדם בפיתוח רובוטים המשתמש באלגוריתמים מתקדמים ומערכות למידת מכונה להבנת וניתוח הסביבה סביב הרובוט. זרוע רובוטית המכילה ריאה ממוחשבת יכולה להתנהל בסביבה משתנה ולהתמקד במטרה המיועדת לה, כמו חקיקת פריט או ביצוע משימה מסוימת. הריאה הממוחשבת משתמשת במידע שנאסף מהחיישנים כדי להתבצע בזמן אמיתי ולהתאים את הפעולות והתנועות למציאות המשתנה סביב הרובוט.

בשילוב של שני היבטים אלה בפיתוח רובוט, הזרוע הרובוטית מרכזת עוד יותר את יכולותיה ומאפשרת לה להפעיל פעולות יעילות ומדויקות בסביבה המשתנה סביבה. יישומי החיישן גירוסקופ והריאה הממוחשבת מאפשרים לזרוע להתנהל באופן אוטונומי ולבצע משימות מגוונות תוך התמקדות ביעילות, דיוק ובטיחות.

 

שימוש בטכנולוגיית LIDAR (Light Detection and Ranging) בפיתוח רובוטים הוא אחד התחומים המתקדמים והמרתקים בתחום הרובוטיקה. LIDAR הוא חיישן מבוסס לייזר שמסוגל למדוד את המרחק לאובייקטים בסביבה וליצור מפת עולם תלת מימדית בסביבה של הרובוט. זהו כלי חיוני לניווט ותכנון מסלולים של הרובוט, בזכות היכולת שלו לזהות ולתפקד במעבר על מגוון סביבות וסוגי תחומי עבודה.

שימוש בחיישן LIDAR בפיתוח רובוט כולל מספר אפשרויות ויכולות:

1. ניווט ומיפוי תלת מימדי: החיישן LIDAR מאפשר לרובוט להתמקד בתנועה חכמה ובטוחה במקום בעלי תנאים משתנים וסביבת עבודה מגוונת. רובוטים עם LIDAR יכולים ליצור מפות תלת מימדיות של הסביבה ולתכנן את התנועות שלהם בהתאם.

2. התמקדות וניהול עקבות: החיישן LIDAR יכול לזהות עקבות ויכולות סביבה בזמן אמיתי. זה מאפשר לרובוטים להתמקד במסלול ולנווט ביעילות מבלי להיתקע או להפסיק בעקבות משתנות.

3. זיהוי ומניעת התנגשויות: הקיבול הגבוה של LIDAR בזיהוי עצמות ואובייקטים מאפשר לרובוט לזהות את הסביבה ולהתמקד במניעת התנגשויות.

4. ניווט ועקיבה על מסלולים מורכבים: חיישני LIDAR יכולים לזהות ולנווט על מסלולים מורכבים ותחומי עבודה פתוחים. זה מאפשר לרובוטים לבצע משימות במרחבים מסובכים ולתכנן את עבודתם על

פי הסביבה והצרכים.

שימוש בחיישן LIDAR בפיתוח רובוט מקנה לרובוטים יכולות חכמות ופרואקטיביות בעבודה בסביבות משתנות. הטכנולוגיה היא קריטית להגדרת מסלול, ניווט, וניהול בצורה יעילה ובטוחה ובכך מקדמת את השיפור בתחום הרובוטיקה.

 

 

כתיבת תגובה