קורס בינה מלאכותית RB30-10 :
משקפי בינה מלאכותית :
חלק ב : רשת נוירונים

https://colab.research.google.com/drive/1aS5y_LKPePjloHi57PZforMGqOESZGgX?usp=sharing




4. ,תרגיל כיתה : בניית רשת ניירונים בעזרת בינה מלאוכתית
4.1 בנה בעזרת בינה מלאוכתי רשת ניירונים בקוד פייטון – בסביבת פיתוח קולאב אשר מקבל את הנתונים הבאים
4.2 הצג את גרף הלימודה הפעל על 40 איפוקס , 100 איפוקס האם הרשת למדה או דרוש יותר ?

4.3 נבא את התוצאות : הבאות
0.1 , 1.5 . -2.85 , 2.6
4.4 הצג את גרף הנתונים של סידרה a ואת הערכים לניסוי
נתונים ערכים לשאלה :
רשתות ניירונים ANN בינה מלאכותית
הרשת שבה השתמשנו היא רשת מסוג Classification (סיווג), כלומר – רשת שנועדה לבחור בין כמה אפשרויות ולהחליט לאיזו קטגוריה שייך הקלט. במקרה שלנו, הרשת מקבלת מיקום של נקודה במרחב (שני ערכים: X ו־Y) ומסווגת אותה לאחת משלוש קבוצות: אדום, ירוק או כחול.

רשת כזו שייכת למשפחת הרשתות העצביות המלאכותיות (Artificial Neural Networks), ובפרט – לרשתות מסוג Dense Feedforward, שבהן כל נוירון בשכבה אחת מחובר לכל הנוירונים בשכבה הבאה. הרשת מתבססת על למידה מפוקחת (Supervised Learning) – כלומר, היא לומדת מדוגמאות מתויגות מראש.
במה היא שונה מרשת שחוזה ערך כמו טמפרטורה?
רשת שמטרתה לחזות טמפרטורה (או כל ערך מספרי אחר) נקראת Regression Network (רשת רגרסיה). במקום לבחור קטגוריה, היא מנבאת ערך רציף אחד, למשל: 21.4 מעלות.
הבדל עיקרי בין סיווג לרגרסיה:
-
Classification – הפלט הוא אחת מתוך קבוצה סופית של אפשרויות (למשל: אדום, ירוק או כחול) , זהוי מילה שהוקלטה , קטגוריה של המוצר , קטגוריה של התקלה , האם האדם קופץ הולך , נופל מתגלגל .
- הפלט ברשת סיווג הוא לרוב וקטור של הסתברויות לכל קטגוריה, והרשת בוחרת את ההסתברות הגבוהה ביותר.
-
Regression – הפלט הוא מספר ממשי אחד מתוך טווח בלתי מוגבל (למשל: חיזוי מחיר של מוצר, טמפרטורה , גובה , לחץ של תמיסה).
- רגרסיה הפלט הוא פשוט מספר אחד – פלט אחד
חלק ג: – אלגוריתם גנטי עם רשת נוירונים
